Vår dirigent

Andrew Smith ble ansatt som ny dirigent 10. oktober 2016.

I tillegg til komponist og arrangør, er han ansatt ved Norsk korsenter, Norsk Musikkforlags noteavdeling. Han har studert musikk ved universitetet i Oslo og har mange års erfaring som kordirigent, organist og korsanger.

I mange år var Andrew organist og kordirigent i den engelske kirken i Oslo. Han har vært programkonsulent for Ultimafestivalen og korsanger i bl.a. Schola Cantorum, Oslo domkor, Grex Vocalis og Consortium Vocale. Som komponist og arrangør er Andrew vel kjent i utlandet for en rekke korverk, bl.a. A Norwegian Requiem. To sanger i Jammerkorets repertoar er komponert av Andrew: An Old Irish Blessing og Vitae Lux.
Høsten 2017 var det  urframføringer av tre verk av Andrew, to i Universitets aula med bl.a. Grex Vocalis i oktober og Det norske jentekor, og i London med Trio Mediæval og Nils Økland i desember. Under Kirkemusikkfestivalen mars 2018 framførte Oslo Domkor og den engelske vokalensemblet Gothic Voices musikk fra 1400-1500-tallet kombinert med nyskrevet musikk av Andrew: Et ecce terrae motus.