Historikk

Her er noen utdrag av hva vi har gjort:

Felles vinter-/julekonsert med Bella Cantorum i Kampen menighetshus 3. desember

Konsert på Askeladden barnehages julemarked 1. desember.

Kortur 2022 gikk til Riga 15.-18. september med konsert i St. Johns Church.

Vinter-/julekonsert i Kampen menighetshus 5. desember 2021.

Kortur 2019 gikk til Færøyane 30. mai – 3. juni med konserter i Nordens hus, Torshavn og Christianskirkjan i Klaksvik. Julekonserten 2019 ble arrangert i Fyrhuset, Kværnerbyen 8. desember.

Første helga i juni 2018 deltok Jammerkoret som vanlig på Musikkfest Oslo. Årets kortur gikk til Rauland der koret under Nesetdagane 2018 koret for tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen og var oppvarmingskor for Odd Nordstoga. 25. november arrangerte koret førjulskonsert for familie og venner i Kampen menighetshus.

I mai 2017 deltok koret på Korfestival Bornholm sammen med en rekke kor fra Skandinavia. I oktober hadde koret konsert på Sagenehjemmet og 26. november var det julekonsert/høstkonsert i Sagene samfunnshus.

I 2016 deltok koret på Landssangerstevnet på Rjukan i juni. I okober arrangerte koret høstkonsert på Ingensteds ved Akerselva med tema «Året rundt med Oslo Jammerkor – matinékonsert og lunsjbuffet» på Ingensted ved Akerselva.

I 2015 var vi på kortur til Sør-Afrika. I mai arrangerte koret konsert med mat på Ingensteds i anledning korets10-årsjubileum. Koret deltok under kortreffet på Fyrhuset i Kværnerbyen og på julekonserten i Bøler kirke. Koret sang også på flere julebord og juleavslutninger: DIFI, Riksrevisjonen, KS.

I 2014, sang vi i flere bryllup. 7. juni deltok vi på Musikkfest Oslo på St. Hanshaugen. Vi holdt avskjedskonsert med vår dirigent Knut Kristian Mohn på Berle skole 18. juni.  25. juni hadde vi utendørskonsert hvor vi blant annet fremførte «Du ska itte trø i graset» i anledning 200 årsjubileet til Botanisk hage. 26.november opptrådte vi på Sagenehjemmet beboerne koste seg og deltok i allsang på kjente julesanger. Vi deltok på Norges Korforbunds felleskonsert i Bøler kirke 3. desember. Vi sang også på private julearrangement, som julelunsj med mere.

I 2013: julekonsert i Lilleborg kirke, Julekanate komponert av Egil Storbekken, og middelaldersanger med Halvor Håkanes og Eli Storbekken.

I 2012 sang vi North Sea Crossing på Cecil Sharp House i London, sammen med Cecil Sharp House Choir. Begge korene deltok på Musikkfest Oslo, der vi sang ved Akershus festning. Oslo Jammerkor sang også for OBOS, og før jul sang vi julekantate (Egil Storbekken) og middelaldersanger i Paulus kirke, sammen med Eli Storbekken og Halvor Håkanes.

I 2011 ble koret invitert til å synge på Tolga og Riksscenen i Oslo, i forbindelse med 100-årsjubileet for Egil Storbekken. Vi deltok også på «vårslepp for 4 kor» på Manglerud, våren 2011.

I 2010 deltok koret på Musikkfest Oslo og ga konsert på Berle skole.

Vi hadde julekonsert med Rein Aleksander i Oslo konserthus i 2007.

Vi har vært med i maridalsspelet og opptrådt på flere julebord, juleavslutninger, årsmøter med mere.Dessuten liker vi å reise og har blant annet sunget i Berlin, Edinburgh, Krakow, Galway, Tallinn og London.

 

Konsertbilde VOslo Jammerkors logo.